BEDWANTSEN BESTRIJDEN

bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zijn behoorlijk vieze beesten, een soort nachtelijke vampiers. Met andere woorden: bedwantsen wil je bestrijden, en wel zo snel mogelijk! Deze insecten leven namelijk van het bloed van warmbloedige zoogdieren, zoals… WIJ! Ze komen dan ook veel voor in hotelkamers. Helaas zijn de beestjes in kwestie dan weer zo snel dat ze met gemak meeliften in koffers of kleding. En zo neem je de ongenode gasten van vakantie mee naar huis. En ongenode gasten,dat zijn het zeker!

> Koop direct een lijmval bij Bol.com

Wat zijn bedwantsen?

De bedwants is een klein vleugelloos insect van zo’n 5 mm groot, met een breed ovalen, afgeplat lichaam. Bedwantsen zijn roodbruin van kleur, maar direct na het eten zijn ze donkerrood met een gezwollen achterlijf. Bedwantsen wonen in en rond het bed, bijvoorbeeld in matrassen, beddengoed en dergelijke. Maar ze komen ook voor in kieren en spleten in de buurt van het bed, zoals in meubels, achter behang, onder de vloerbedekking en achter plinten.

bedwantsen in matras

 

Bedwantsen leven graag beschut en komen alleen uit hun schuilplaats om te eten. Meestal ‘s-avonds dus, als we allemaal lekker liggen te slapen. Bedwantsen wandelen over de lakens en bijten daar waar ze makkelijk bij kunnen, de kant dat je op bed ligt. Doorgaans bijten bedwantsen drie keer achter elkaar, min of meer op een rijtje. Zo kun je beten van bedwantsen onderscheiden van andere dieren.

Hoe weet je dat je bedwantsen hebt? Als je op je laken bloedvlekjes ziet liggen en op en in de buurt van laken en matras kleine bruinzwarte puntjes (de ontlasting van de bedwants) dan zou het kunnen dat je bedwantsen hebt. Ook wondjes op je lichaam in de vorm van rode uitslag, kan een duidelijke hint zijn.

bedwantsen bijten wonden

 

Tot slot veroorzaken bedwantsen een wat muffige amandelachtige lucht. Ruik je die? Dan heb je een behoorlijke infectie te pakken.

 

Bedwantsen verjagen of bestrijden?

Bedwantsen verjagen uit je slaapkamer is een kansloze missie. Voor de gemiddelde bedwants is die slaapkamer namelijk een en al woongenot: veel schuilplaatsen en altijd voedsel voor je klaar. Bedwantsen bestrijden kan gelukkig wel. Allereerst eenbelangrijke tip: ga niet slepen met allerlei spullen in je slaapkamer, de kans is namelijk groot dat je daarmee bedwantsen meeneemt naar een andere kamer. Was verder al je beddegoed op minimaal 60 graden, net als kleding in de buurt van het bed.

Heb je dat gedaan, dan ben je toe aan het bestrijden van de bedwants. Daar moet je ze allereerst voor vinden natuurlijk. Zoek daarvoor allereerst goed in en om je bed, met extra aandacht voor kiertjes en ruimtes. Zie je bruinige schilfertjes of uitwerpselen liggen? Dan ben je in de buurt. Weet je waar de bedwantsen zitten? Dan kun je het daadwerkelijke bestrijden beginnen.

> Koop een plintval bij Bol.com

> Of koop een lijmval bij Bol.com

 

Bedwantsen professioneel laten verwijderen

We kunnen ons goed voorstellen dat je een bedwantsen-infestatie liever door een professional laat verwijderen. Bestrijdenvanongedierte.nl is daarom hard op zoek naar partners om professioneel bedwantsen te laten bestrijden.