WESPEN VERJAGEN

wespen verjagen

Het is misschien een beetje raar om mee te beginnen, maar eigenlijk zijn wespen best wel nuttige dieren. Ze eten insecten en voeren insecten aan wespenlarven. Niettemin is het gruwelijk irritant als je geen minuut buiten kan zitten met een glas ice-tea of een heerlijk taartje zonder zo’n zoemende gele jongen om je heen. Zeker omdat wespen zo vaak kunnen steken als ze willen, en de steek van een wesp ook nog eens behoorlijk pijnlijk is. Wie zit daar nu op te wachten? Verjagen die beesten!

 

Verjagen of bestrijden?

Wespen verjagen kan met huis-tuin-en-keuken middeltjes zoals azijn met kruidnagel, citroensap of koffie. Dat zijn geuren waar wespen niet van houden. Heeft een wesp echter voldoende honger, dan overwint de honger de geur. Helemaal succesvol is verjagen dan ook eigenlijk nooit.

> Koop direct wespenspray bij Bol.com

 

De wespenval

Het bestrijden van wespen kan middels een wespenvanger of wespen val. Het handige van zo'n val is dat je er geen omkijken meer naar hebt, hij doet z'n werk met lokstoffen en een val waar de wesp niet meer uit kan komen

  • Koop een alles-in-1 biologische wespenval bij Bol.com
  • Voor het zwaardere werk is het ook mogelijk bij Bol.com een val met echte pesticiden te kopen
  • Of koop een kekke losse val bij Bol.com en vul deze aan met losse lokstoffen, eveneens te koop bij Bol.com

Het verstandigste is het om wespenvangers in het voorjaar te plaatsen. Op die momenten is de wespenkolonie nog niet op volle sterkte, waardoor ook de koninginnen zelf op voedseljacht gaan. Zodra je een jonge koningin vangt, kan er geen nest worden opgebouwd. De koninging is namelijk de enige wesp die nakomelingen kan krijgen.

 

Spray of vliegen mepper

Natuurlijk kan het nog steeds zijn dat je op zoek bent naar middelen om die ene wesp die zich niet laat verlokken tot de val te kunnen doden als deze je lastig valt. Dan kan wespen spray uitkomst bieden, of een electrische vliegenmepper. Wel raak slaan dan!

  • Luxan wespenspray bij Bol.com voor de frontale aanval (sterk spul!)
  • Foetsie electrische mepper bij Bol.com voor wie meer van de directe benadering houdt

 

Wespennest verwijderen

Heb je heel veel wespen in de tuin? Dan heb je misschien wel een wespennest in de buurt. Wespen verjagen of bestrijden heeft dan niet zo veel zin, er komen altijd nieuwe wespen voor terug. Ga maar na: een nest kan duizenden wespen herbergen! Het vernietigen van het wespennest is dan de ene mogelijkheid om volledig van de wespen af te komen.

Bij het bestrijden van een wespen nest is voorzichtigheid geboden. Wespengif bevat namelijk een stof die andere wespen lokt. Word je dus geprikt in de buurt van het nest, dan is de kans groot dat andere wespen eveneens in de aanval gaan.

Wespennesten worden bestreden door voldoende insecticide via de opening(en) van het nest naar binnen te spuiten. Dat kan het beste door de invliegopening. Door de overige openingen af te sluiten of met gif in te spuiten, kunnen de wespen niet de tegenaanval inzetten.
Het insecticide wordt dan via de wespen steeds verder het nest in gedragen, waardoor zowel de larven als de koningin vergiftigd worden. Over het algemeen duurt dit ongeveer een dag. Het handigste is het om het gif in te spuiten als zo veel mogelijk wespen in het nest zijn, bijvoorbeeld in de ochtend (dan zijn wespen ook nog niet zo actief).

Om je te beschermen tegen wespensteken, is het belangrijk een wespenpak te dragen.

 

Wespennest professioneel laten verwijderen

We kunnen ons goed voorstellen dat je een wespennest liever door een professional laat verwijderen. Bestrijdenvanongedierte.nl is daarom hard op zoek naar partners om professioneel wespennesten weg te laten halen.