PAPIERVISJES BESTRIJDEN

papiervisjes bestrijden

Papiervisjes lijken erg op zilvervisjes, maar zijn iets bruiner van kleur en hebben lichaamsbeharing. Daarnaast zijn papiervisjes doorgaans iets groter dan zilvervisjes. Wat niet anders is dan bij zilvervisjes: papiervisjes bestrijden is nodig om een plaag te voorkomen!

Waar zilvervisjes van vocht houden, zijn papiervisjes ook bijzonder op hun gemak op droge plekken. Dat is ook waar de naam vandaan komt: papiervisjes zijn graag in de buurt van grote hoeveelheden papier, zoals boekenkasten. De papiervisjes vreten de boeken aan, die daardoor beschadigd raken.

Alleen het huis droger maken, lost dus niet je probleem met papiervisjes op. Waar zilvervisjes doodgaan bij droge lucht (minder dan 50%), is dat bij papiervisjes veel minder snel het geval. Extra maatregelen zijn nodig voor het bestrijden van papiervisjes. Papiervisjes hebben gelukkig wel een andere zwakke plek: ze zijn gevoeliger voor temperatuur dan zilvervisjes. Temperaturen onder een graag of 17 overleven papiervisjes doorgaans dan ook niet. Zeker niet als de lage temperatuur gecombineerd wordt met lage luchtvochtigheid. Bestrijden van papiervisjes kan dus ook op die manier.

Gelukkig werkt gif dat voor zilvervisjes werkt, ook goed voor papiervisjes.

> Tip: geen zin om bestrijdingsmiddelen uit te zoeken waarmee je zilvervisjes kunt bestrijden? Koop dan direct het zilvervisjespakket bij Bol.com

 

Meer weten over bestrijdingsmiddelen tegen papiervisjes? Bekijk dan de pagina over spray tegen zilvervisjes.