Fruitvliegjes bestrijden: vangen of verjagen?

 

Fruitvliegjes in huis… gisteren was er nog niks aan de hand, maar vandaag zit je hele keuken ineens onder de fruitvliegjes. Herken je dat? Fruitvliegjes worden aangetrokken door o.a. (rijp) fruit, dus je hebt er met open ramen al gauw enkele in huis. Vervolgens kunnen ze zich razendsnel vermenigvuldigen, omdat ze al na 11 dagen eitjes kunnen leggen en ook nog eens met tientallen of honderden tegelijk. Snel bestrijden dus deze fruitvliegjes in huis. Maar hoe? Ze zijn immers verdraaid lastig te vangen. Je kunt het probleem fruitvliegen enigszins voorkomen door ze te verjagen. Maar als je eenmaal een flinke fruitvliegjes plaag hebt, dan kun je fruitvliegjes het beste proberen te vangen, maar dan wel met een goede fruitvliegenval. Bekijk de praktische tips om fruitvliegjes te vangen of te verjagen.

Tip: koop een van deze goed beoordeelde fruitvliegjes vallen om ze direct te bestrijden

Populaire producten tegen fruitvliegjes

Niet overtuigd van onze selectie vallen en vangers? We hebben een overzicht voor je van alle bestrijdingsmogelijkheden tegen fruitvliegjes:

> Bekijk de best verkochte producten om fruitvliegjes te bestrijden bij Bol.com

> Bekijk de voordeligste fruitvliegjes vallen & vangers bij DeOnlineDrogist.nl

Eerst meer weten over fruitvliegjes? Dan geven we je graag nog wat meer informatie.

Bestrijden fruitvliegjes – vangen

Als de fruitvliegjes je huis langzaam overspoelen dan werkt verjagen niet goed genoeg als bestrijdingsmiddel of in elk geval meestal te langzaam. Gelukkig kun je de fruitvliegjes ook bestrijden door ze te vangen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

 

Fruitvliegjes vangen met een zelfgemaakte val

Je kunt relatief eenvoudig zelf een fruitvliegjes val maken door een bakje met een zoete stof te nemen en hier wat afwasmiddel aan toe te voegen. De fruitvlieg wordt aangetrokken door de zoete geur en zakt vervolgens weg in het zoete spul omdat het afwasmiddel de oppervlaktespanning van de vloeistof verkleint. Het is wel belangrijk dat de siroop niet te dik is anders zakt het fruitvliegje er niet in weg. Appelsap lijkt in veel gevallen goede resultaten op te leveren. Wil je een nog beter werkende fruitvliegjes val maken om fruitvliegjes te vangen? Overspan dan het bakje met cellofaan en prik hierin een aantal kleine gaatjes in het midden. De fruitvlieg weet de weg naar binnen wel te vinden, maar kan de uitgang een stuk moeilijker vinden. Zorg dat er aan de randen van het bakje geen gaatjes zitten want dan kunnen ze er per ongeluk toch uit kruipen. Bekijk ook de video hieronder over hoe je zelf een fruitvliegjesval kun maken.

Wil je liever niet zelf zitten prutsen om fruitvliegjes te vangen? Koop dan gewoon een professionele fruitvliegjesval, daarmee vang je de fruitvliegjes gegarandeerd.

Fruitvliegjes vangen met een professionele fruitvliegjes val

Weet je echt niet meer wat je moet doen tegen fruitvliegjes en lukt het fruitvliegjes vangen niet met je eigengemaakte val? Koop dan gewoon een aantal professionele fruitvliegjes vallen bij een webshop. Er zijn er genoeg die binnen 24 uur een fruitvliegjes val kunnen leveren, dus dan kun je eenvoudig beginnen met fruitvliegjes bestrijden door ze te vangen met een fruitvliegjes val die echt werkt.

Welke fruitvliegjes val moet je hebben? We hebben de best beoordeelde fruitvliegjes vallen voor je op een rijtje gezet. Succes met het bestrijden van je fruitvliegen!

 

Bestrijden fruitvliegjes – verjagen

Fruitvliegjes in kleine aantallen kunnen nog te bestrijden zijn door ze te verjagen. Hiervoor worden verschillende huismiddeltjes geroemd, maar deze lijken wisselend te werken. De een zegt dat een bakje met water en een beetje azijn de fruitvliegjes verjaagt. De ander geeft juist weer aan dat azijn de fruitvliegjes aantrekt waardoor je ze kunt vangen. Sowieso kun je proberen fruitvliegjes te voorkomen en/of te verjagen uit de buurt van je fruitmand door er sterk ruikende kruiden bij in de buurt te plaatsen, zoals knoflook, basilicum of lavendel.

 

Fruitvliegjes niet verwarren met rouwvliegjes

De laatste jaren zijn ook rouwvliegjes sterk in opkomst. Dit zijn kleine zwarte vliegjes die net wat kleiner zijn dan een fruitvliegje, en ten onrechte vaak voor een fruitvliegje worden aangezien. Rouwvliegjes komen echter uit de grond van potplanten en moeten op een heel andere manier bestreden worden. Lees hier meer over het bestrijden van rouwvliegjes.