FRUITVLIEGJES VANGEN

fruitvliegjes vangen

Wil je zo snel mogelijk zo veel mogelijk fruitvliegjes vangen en van de fruitvliegjesplaag in je huis af zijn? Dat snappen we helemaal, want wie wil er nou zo'n wolkje vliegjes in de keuken.

Overlast van fruitvliegjes kan snel gaan. Het ene moment zie je er een paar op je fruit zitten, het andere moment zijn het er ineens tientallen. En dat blijft maar doorgaan! Dat komt omdat fruitvliegjes 2 tot 4 weken leven; ze worden na een week volwassen en dan kunnen vrouwtjes elke dag wel 100 eitjes leggen. Reken maar uit, dus.

Volledig van fruitvliegjes afkomen is best lastig. In huis zul je ze vaak op rijp fruit vinden en al helemaal als het fruit al wat is gaan rotten. Daar kun je dus ingrijpen door fruit op tijd op te eten en koel te bewaren. Maar ook in de GFT-bak gedijen fruitvliegjes prima. En omdat ze heel klein zijn, vliegen ze zo weer naar binnen. Heb je ze toch? Probeer er dan zo veel mogelijk te vangen!

 

De fruitvliegjesval

Het vangen van fruitvliegjes is gelukkig niet zo lastig. Met een goede fruitvliegjesval ben je al mooi op weg. Daarom geven we je graag tips voor de beste fruitvliegjes vallen van 2022!

Maar: welke mogelijkheden zijn er? Waar koop je een goede fruitvliegjesval en welke fruitvliegjes vanger doet zijn werk ook echt goed?

Wij hebben hier onder de best beoordeelde fruitvliegjes vallen voor je op een rijtje gezet. O.a. fruitvliegjesvallen van populaire merken als Doctor Clean, Roxasect en HG.

> Tip nummer 1: ben je ongeduldig? Kies dan de Fruit Ninja fruitvliegjesval, die wordt goed beoordeeld.

 

Populaire fruitvliegjesvallen

Op zoek naar de meest populaire manieren voor het vangen van fruitvliegjes? Bekijk onze tips voor de beste fruitvliegjes vallen van 2022

Heb je erg veel fruitvliegjes in huis? Bol heeft ook 12-pack van de Fruit fly ninja val voor je.

> Koop het Fruit fly ninja 12-pack

 

Fruitvliegjesvangers als alternatief

“Wat is dan een fruitvliegjesvanger?” hoor ik je zeggen. Dat zijn vangers waarmee je eigenlijk alle vliegende ongedierten kunt vangen, niet alleen fruitvliegjes dus. Vliegenvangers dus eigenlijk. Heb je last van meer vliegensoorten tegelijk? Bekijk dan hier onze top 2 vliegenvangers:

  • Roxasect fruitvliegjes vanger (te koop bij Bol.com)
  • Vapona fruitvliegjes vanger (te koop bij Bol.com) 

De fruitvliegjesvangers kun je over het algemeen ook gebruiken om gewone huisvliegen te vangen, net als andere vliegende insecten, dus altijd handig om in huis te hebben!

 

De insectenlamp

Als fruitvliegjesvallen en vliegenvangers niet afdoende werken om je huis fruitvliegjes vrij te maken, dan kun je ook nog overwegen om het vangen groots aan te pakken met een vliegen- of insectenlamp. Iets duurder, maar ook breed toepasbaar.

> Direct doen: koop de Perel mini vliegenlamp bij Bol.com

 

Zelf een fruitvliegjesval maken kan ook!

Wil je liever eerst op een andere manier fruitvliegjes te verjagen? Of gaat het vangen niet snel genoeg? Kijk dan op onze algemene pagina over fruitvliegjes bestrijden.

Je kunt ook zelf een fruitvliegjes val maken. Experimenteer met een bakje waar je een combinatie van azijn en iets zoets in doet (honing en suiker). Daar zullen de fruitvliegjes op afkomen en hopelijk in verdrinken. Je kunt ook een bakje met een deksel gebruiken, waar je een gaatje indoet. Zo kunnen ze wel naar binnen, maar niet meer naar buiten.

Ook kun je fruitvliegjes verjagen door tocht in je huis. Daar houden ze niet van, ze zijn immers zo klein dat ze met alle winden meewaaien. En als laatste: fruitvliegjes zijn geen fan van kruiden als basilicum, kruidnagel, knoflook en dille; ook lavendel houden ze niet van. Je zou dus kruidenstruikjes of iets dergelijks in je keuken kunnen neerzetten. Lavendel tussen je fruit als decoratief element is ook een ideetje. Misschien wordt het wel de eerstvolgende Insta-hype!

 

Tips om fruitvliegjes te voorkomen

Tot slot geven we je graag een paar tips mee om fruitvliegjes te voorkomen:

  1. Eet fruit op als het nog vers is
  2. Bewaar fruit dat toch zacht is in de koelkast (appel, peer en aardbei bijvoorbeeld)
  3. Doe restanten van fruit direct in de GFT-bak buiten en bewaar het niet binnen
  4. Houd je keuken schoon en zorg dat er geen resten overblijven

Succes met het fruitvliegjesvrij houden van je kamer, appartement of huis!