Muizen verjagen

Muizen verjagen, wie wil dat niet? Geen uitdrogende muizenlijkjes of bloedende beestjes in huis, maar slechts een exodus van piepende knaagdieren…

> Tip: koop direct de veelgekochte Pest Chaser bij Bol.com

 

De oplossing: ultrasoon geluid

De bekendste manier om muizen te verjagen is door middel van ultrasoon geluid. Ultrasoon geluid is geluid in hoge frequenties, dat niet hoorbaar is voor mensen. Het geluid is voor muizen echter wel goed hoorbaar en dusdanig irritant dat de muis in kwestie doorgaans snel vertrekt.

Voordelen muizen verjagen

Uiteraard is een groot voordeel van het verjagen van muizen, dat je bovenstaande bestrijdingsmiddelen niet nodig zult hebben. Het is een redelijk diervriendelijke manier van muizen verdrijven.

Nadelen muizen verjagen

Het grootste nadeel van muizen verjagen met ultrasoon geluid is simpelweg dat het niet altijd (goed) werkt. Het geluid is alleen effectief als de muis het geluid kan horen. U dient de ultrasone verjager dus daar te plaatsen waar de muis is. Door dikke muren en plafonds zwakt het geluid af en wordt het minder effectief.

Ook kunnen andere huisdieren last hebben van het geluid. Mocht het wel werken, dan zadel je waarschijnlijk je buren op met de ellende.

Is ultrasoon verjagen een optie voor u?

> Meer weten over muizen ultrasoon verjagen