ZILVERVISJES BESTRIJDEN

zilvervisjes bestrijden

Wat zijn zilvervisjes?

Zilvervisjes zijn insecten van ca. 1 cm groot. Het lijf van de zilvervis is plat met zilveren schubben en loopt taps toe (een beetje als een wortel). Daarnaast heeft een zilvervisje vrij grote antennes aan de kop en 3 ‘aanhangels’ aan de achterkant. Zilvervisjes zijn in veel woningen te vinden, vooral nieuwbouw maar ook in oudere huizen. En ze planten zich voort als een malle. Zilvervisjes bestrijden is dus wel echt nodig om een plaag te voorkomen. 

> Bekijk het assortiment van Bol en De Online Drogist 

Wil je meteen stevig aan de slag? Koop dan direct dit zilvervisjesbestrijdingspakket bij Bol.

Meer over zilvervisjes

Zilvervisjes zijn watervlug en houden niet van licht. Ze zijn te vinden waar het warm en vochtig is. De meeste overlast veroorzaken ze dan ook in de badkamer, op het toilet of in de keuken. In deze ruimtes in huis zul je de zilvervisjes dus ook vooral moeten bestrijden. Ook in bed zijn af en toe zilvervisjes te vinden. Zilvervisjes eten graag zetmeel (brood, pasta’s, aardappels). Omdat zetmeel ook vaak in lijm zit verwerkt, zitten zilvervisjes soms ook achter het behang. Datzelfde geldt voor plinten op parket of laminaat. Daar is zowel de lijm interessant als de woonruimte die de zilvervisjes kunnen gebruiken: het parket ligt niet direct tegen de muur aan en de plakplinten dienen als ‘dak’.

> Koop direct een Roxasect zilvervisjesval via de Online Drogist.

 

Zilvervisjes voorkomen

Het 100% voorkomen van zilvervisjes is niet mogelijk. De beestjes zijn klein, snel en kunnen zich op veel plaatsen verstoppen. Het gaat echt niet lukken om je huis zo dicht te maken dat zilvervisjes niet binnen kunnen komen. Zilvervisjes voorkomen of verjagen door het kitten van gaatjes is dus behoorlijk kansloos. Zilvervisjes bestrijden is en blijft de beste optie.

> Meer lezen in ons artikel over zilvervisjes voorkomen

 

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes bestrijden kan gelukkig zonder dat er per se professionele bestrijders nodig zijn. De beste manieren om zilvervisjes te bestrijden zijn, naast natuurlijk de eerder geschetste vochtbestrijdende maatregelen:

  • Gif
  • Geurblokjes
  • Vallen

 

Zilvervis bestrijden met gif

Er zijn diverse soorten gif in omloop (bijvoorbeeld spuitbussen met spray) waar zilvervisjes dood van gaan. Let op: dit gif is doorgaans ook giftig voor mensen (vooral kinderen), dus kijk uit bij het bestrijden van zilvervisjes met sprays.

> Direct doen: meer lezen in ons artikel over de populairste zilvervisjes spray

 

Zilvervisjes bestrijden met geur en etherische olie

Geurblokjes van natuurlijke etherische olie zijn giftig voor zilvervisjes. Ze raken hun reukvermogen kwijt, waardoor ze geen voedsel en partners kunnen vinden om voort te planten. Deze geurblokjes zijn voor mensen niet giftig. Etherische olien waar zilvervisjes niet van lijken te houden, zijn bijvoorbeeld spijklavendel, rozemarijn, citroengeranium, citroeneucalyptus en Spaanse salie.

In plaats van geurblokjes is het natuurlijk ook mogelijk om etherische olie te verspreiden via druppels (bijvoorbeeld op een tissue) of mogelijk zelfs vernevelaars. Die laatste hebben als voordeel dat je meteen je huis er lekker van kunt laten ruiken tijdens het zilvervisjes bestrijden!

> Tip: koop een vernevelaar voor etherische olie bij Bol en laat je huis op aantrekkelijke wijze heerlijk ruiken terwijl je zilvervisjes bestrijdt

 

Zilvervisjes bestrijden met lokdoosjes of zilvervisjesval

Deze zilvervisjesvallen lokken zilvervisjes, waarna ze de val niet meer uitkunnen. De gevulde val kun je weggooien. Bekijk hieronder waar je zilvervis lokdoosjes & zilvervis vallen kunt kopen.

> Direct doen: bekijk de Roxasect zilvervisjes val bij De Online Drogist

 

Of heb je soms papiervisjes?

Heb je je huis zo goed als mogelijk vochtvrij gemaakt en gebeurt er echt helemaal niets? Misschien heb je dan helemaal geen last van zilvervisjes, maar van de nauwe verwante papiervisjes. Die lijken wel op zilvervisjes, maar voor papiervisjes bestrijden heb je soms wel andere maatregelen nodig.

> Lees meer in ons artikel over papiervisjes bestrijden