BUXUSMOT BESTRIJDEN

buxusmot bestrijden

Het nieuwste ongedierte aan de horizon is meteen een vreselijke: de buxusmot. Sinds 2017 in heel Nederland en inmiddels ook België gevreesd om de schade die de rups van de buxus mot kan aanrichten. De infectie die begon in het midden van ons land is inmiddels een landelijk fenomeen geworden. Menige voor- en achtertuin laat de schade zien in de vorm van dode buxusplanten.

De levenscyclus van deze kleine vernietiger start ongeveer medio april, als de motten uit hun cocon gekropen komen en beginnen te eten. Rond de 1-2 maanden later wordt de rups een mot en start de cyclus in julli opnieuw. Er kunnen wel 3-4 van deze cycli ontstaan, afhankelijk van het weer.

> Direct doen: koop gif om de rups van de buxusmot te bestrijden bij Bol.com

 

Ook de rups van de buxusmot bestrijden

De schade komt van de rups, die zichzelf helemaal rond eet aan de buxusplant. De buxusmot zelf is betrekkelijk onschadelijk, behalve dan dat deze eitjes legt voor een nieuwe generatie rupsen.

U kunt aan de volgende activiteiten denken om infectie te voorkomen:

  • De coconnen van de rups bestrijden
  • De rups zelf bestrijden
  • De mot bestrijden

In alle gevallen helpen we u graag op weg.

> Bekijk direct de meest verkochte bestrijdingsmiddelen op Bol.com

 

Cocon en buxusrups bestrijden

De coconnen van de buxusrups zelf zijn helaas moeilijk te bestrijden, coconnen zijn namelijk per definitie sterk en bedoeld om de jonge rups te beschermen van de boze buitenwereld. Wel is het mogelijk om de jonge rupsen en al wat oudere rupsen te bestrijden met giftige spray, zoals deze spray van Bayer. Let wel op dat u met anti-rupsenspray ook andere rupsen doodt en gif in het grondwater terecht laat komen. Spray dus met beleid, of wacht tot de rupsen mot zijn geworden. Een alternatief is om handmatig de rupsen en coconnen te verwijderen. Niet het leukste werk, wel effectief en vriendelijker voor andere insecten.

> Koop direct antirupsenspray bij Bol.com

 

Buxusmot bestrijden

Bent u te laat om alle motten te bestrijden? Of zoekt u een gerichter bestrijdingsmiddel dat zich alleen richt op de buxusmot zelf? Dan koopt u het beste deze mottenval. De val werkt op basis van specifieke feromonen waar de buxusmot toe wordt aangetrokken.

> Kop direct antimottenspray bij Bol.com