DIERVRIENDELIJK MUIZEN BESTRIJDEN

diervriendelijk bestrijden

Zoek je een manier om diervriendelijk muizen te bestrijden? Dat kan gelukkig prima, er zijn bijvoorbeeld vallen te koop die een muis levend vangen! Duurzaam, sympathiek en bewonderenswaardig. Helemaal top dus.

> Ongeduldig? Koop direct de meest populaire diervriendelijke muizenval bij Bol.com

 

Diervriendelijk muizen vangen met een val

De meest gebruikte diervriendelijke oplossing is om de muis te vangen met een ‘eenwegsval', bijvoorbeeld een klapval of een soort fuik. De muis kan hier wel in, maar niet meer uit. Totdat je het knaagdier vrijlaat, natuurlijk. Maar dat ga je natuurlijk niet dicht bij huis doen, toch?

Diervriendelijk vangen: voordelen

Het grootste voordeel? Onze kleine muizenvrienden blijven leven, dus je hoeft je niet schuldig te voelen, op zoek naar de bron van een misselijkmakend luchtje of bloedende muizenlijkjes op te ruimen. De muis raakt misschien wat gestresst, maar kan (met een kleine vertraging) zijn leven gewoon weer oppakken

Diervriendelijk vangen: nadelen

Het nadeel van diervriendelijk vangen van muizen is uiteraard wat te doen met de muis als je hem gevangen hebt. Als je de muis in je tuin loslaat, dan heb je diezelfde muis binnen 24 uur weer binnen en kun je opnieuw beginnen. Eigenlijk is de enige oplossing om de muis echt flink te verplaatsen, bijvoorbeeld naar een bos in de buurt. Of bij een verre vriend in de ruin…

Het beste diervriendelijk muizen vangen

Een zeer diervriendelijke muizenval is de Victor, een val met 1 ingang. Door lokaas te plaatsen op meerdere plaatsen, wordt de muis de val ingelokt. De val is relatief laag en daardoor makkelijk te plaatsen. Zodra de muis, gelokt door bijvoorbeeld pindakaas, in de val loopt, klapt de val vanzelf dicht. Daarna kunt u de muis met val en al verplaatsen en weer loslaten. U kunt 1 enkele muis per keer vangen met de Victor muizenval. Ander wordt het toch net iets te druk.

> Tip: check de best beoordeelde diervriendelijke muizenval bij Bol.com. Geloof je in wisdom of the crowd? Bekijk dan ook de populairste diervriendelijke muizenval!