Diervriendelijk muizen bestrijden

Er zijn ook diervriendelijke manieren om het muizen probleem op te lossen. U hoeft de muis niet te verjagen of te doden. U kunt de muis ook vangen en herplaatsen. Of zelfs verjagen met ultrasoon geluid.

 

De diervriendelijke muizenval

De meest gebruikte diervriendelijke oplossing is om de muis te vangen met een “eenwegsval”, bijvoorbeeld een klapval of een soort fuik. De muis kan hier wel in, maar niet meer uit.

Voordeel diervriendelijk muizen vangen

Het grootste voordeel? Onze kleine muizenvrienden blijven leven, dus je hoeft je niet schuldig te voelen, op zoek naar de bron van een misselijkmakend luchtje of bloedende muizenlijkjes op te ruimen.

Nadelen diervriendelijk vangen muizen

Het nadeel van diervriendelijk vangen van muizen is uiteraard “wat te doen met de muis als je hem gevangen hebt?”…. Als je de muis in je tuin loslaat dan heb je dezelfde muis binnen 24 uur weer binnen en kun je opnieuw beginnen. Eigenlijk is de enige oplossing om de muis echt flink te verplaatsen, bijvoorbeeld naar een bos in de buurt.

> Meer weten over diervriendelijk muizen vangen met een muizenval

 

Diervriendelijk muizen verjagen: de ultrasone muizenverjager

Het is natuurlijk ook mogelijk een andere strategie te kiezen: in plaats van muizen in huis te vangen, kunt u ook muizen pogen te verjagen. Dan komen ze misschien wel even uw huis is, maar kiezen ze daarna direct het hazenpad! En wie wil dat nu niet?

De beste techniek voor het verjagen van muizen is om met ultrasoon geluid te werken. Ultrasoon geluid is geluid in hoge frequenties, dat niet hoorbaar is voor mensen. Het geluid is voor muizen echter wel goed hoorbaar en dusdanig irritant dat de muis in kwestie doorgaans snel vertrekt.

Voordelen van de ultrasone muizenverjager

Het grote voordeel is natuurlijk dat de muis uw huis verlaat. Vangen en verplaatsen is niet nodig!

Nadelen van ultrasoon muizen verjagen

Nadelen zijn er helaas ook. Honden en katten kunnen ook gevoelig zijn voor het ultrasone geluid. Daarnaast is het ultrasone geluid alleen effectief als de muis het geluid kan horen. U dient de ultrasone verjager dus daar te plaatsen waar de muis is. Door dikke muren en plafonds zwakt het geluid af en wordt het minder effectief.

> Meer weten over muizen ultrasoon verjagen

 

Zoals je kunt lezen is er niet 1 goede weg om muizen te bestrijden. Doe dat waar je mee kunt leven en wat voor jou werkt. Maar als je muizen hebt, dan moet je ze wel bestrijden om gezondheidsrisico's en/of overlast te voorkomen. Af van die muizenissen!