MUIZENVAL

muizenval

Geen behoefte aan gif in huis, maar je wil toch van je muizenprobleem af? Dat kan met de meestgebruikte manier om muizen te bestrijden: de muizenval.

> Direct doen: bekijk de populairste muizenvallen bij Bol.com

 

De oplossing: de muizenval

De muizenval is, naast een van de meestgebruikte methodes, ook een van de simpelste manieren om muizen te bestrijden. De muis wordt gelokt met wat voedsel en loopt de muizenval op of in (tip: gebruik pindakaas ipv kaas, dat vinden muizen lekkerder). In de val is over het algemeen een veer gespannen en zodra de muis het voedsel aanraakt, schiet de veer los en wordt de muis ineens gedood omdat zijn nekje breekt.

Voordelen

  • De eenvoudigste plankjes kosten minder dan een euro.
  • De plankjes zijn in principe herbruikbaar, maar het is de vraag of je er zin in hebt om de dode muis te verwijderen.
  • Je kunt snel verschillende plankjes plaatsen en zodoende goedkoop en snel de muizenplaag bestrijden.

Nadelen

  • Als een muizenval goed werkt dan is hij in die zin “humaan” dat de muis ineens dood is en niet hoeft te lijden. Een groot nadeel is echter dat de muis niet altijd “goed” in de muizenval loopt en daardoor maar half geraakt wordt. Hierdoor kan de muis flink verminkt worden zonder dat hij sterft.
  • Als de val wel goed werkt, dan heb je nog steeds met een dode muis (en bloed) te maken. Daar moet je wel tegen kunnen.
  • Verder zijn muizenvallen niet helemaal veilig voor kinderen en andere huisdieren. Je zult ze bij dat soort huisgenoten dus moeten plaatsen op plekjes waar kinderen en huisdieren niet bij kunnen.

Overtuigd en wil je een muizenval kopen?

Op zoek naar een muizenval? Bekijk de meest verkochte muizenvallen bij:

> De beste muizenvallen bij Bol.com (vanaf € 5,49 voor 2 stuks)

Is alleen het beste goed genoeg voor jou>? Onze persoonlijke tip voor de best beoordeelde muizenval is de Wonact muizenval, bij Bol.com ook te koop in een 12-pack, waar je voorlopig wel mee zoet bent.

Zoek je een humanere muizenval? Koop dan de elektrische muizenval Victor, deze doodt de muis met een stroomstoot en niet een klem in de nek.

Goed om te weten: het is meestal raadzaam om meerdere muizenvallen ineens te kopen, omdat muizenvallen op verschillende plaatsen in het huis geplaatst moeten worden, en omdat ze na gebruik meestal weggegooid moeten worden.