ROUWVLIEGJES BESTRIJDEN

rouwvliegjes bestrijden

Denk je dat je eindelijk van de vieze beestjes af bent, zie je ineens kleine zwarte vliegjes op je planten. Het lijken fruitvliegjes, maar dan kleiner (max 1 cm) en wat zwarter. Dan weet je: het is tijd om rouwvliegjes te gaan bestrijden!

Rouwvliegjes houden heel erg van planten. Een beetje achtergrond: het gaat eigenlijk om kleine niet-stekende mugjes (de varenrouwmug) die zich als een bezetene voortplanten, dat doen ze graag in vochtige grond… van je kamerplant bijvoorbeeld. Hieronder vind je de beste tips en de populairste bestrijdingsmiddelen tegen rouwvliegjes.

Beste producten om rouwvliegjes te bestrijden

Voor bestrijden in huis zijn gelukkig veel mogelijkheden. Zelf bestrijden is in de meeste gevallen goed mogelijk. Lees hieronder hoe je dit snel en simpel kunt doen. Zelfs als je maar weinig zwarte vliegjes in huis hebt, is bestrijden een goed idee: de larven van de rouwvliegjes kunnen namelijk de wortels van je planten aantasten. En dode planten in huis, dat wil niemand!

 

Rouwvliegjes in huis bestrijden

Je hebt de volgende mogelijkheden tot je beschikking, met eigen voor-en nadelen. De populairste opties:

  • Aaltjes die de larven van de rouwvliegjes opeten
  • Plakstrips waar de rouwvliegjes op af komen en vervolgens aan blijven vastzitten

> Direct doen: bekijk de populairste producten om rouwvliegjes te bestrijden bij Bol.com

 

Aaltjes

Aaltjes zijn superkleine wormpjes die normaal gesproken ook al in de bodem te vinden zijn (in je tuin bijvoorbeeld), maar niet in potgrond. De aaltjes die je via ons kunt kopen zijn specifieke aaltjes die de larven van rouwvliegen eten. Voordeel: helemaal natuurlijk en biologisch, plus je ziet de aaltjes niet!
> Koop bij Bol goedkoop aaltjes.

 

Plakstrips

Alternatief is om plakstips in je plantenbakken of plantenpotten te plaatsen. Die zijn er in vormen en kleuren waar rouwvliegjes op af komen. En dan, dan zitten ze vast!

> Koop bij Bol voordelig klaverplakstrips of strips van Plant Ninja.