Muizen bestrijden

Vooral bij kou wordt het weer tijd om muizen te bestrijden. Muizen gaan dan op zoek naar warme plekjes in huis. Door zeer kleine openingen, scheuren en gaten weten ze je huis binnen te dringen. Soms sta je oog in oog met een muis, maar vaak wil je de muizen al ongezien bestrijden als je ze bijvoorbeeld midden in de nacht hoort knagen, als ze een mooi gat door je verse brood hebben geknaagd, of als je overal muizenkeutels vindt. Maar wat is wijsheid? Verjagen of vangen van de muis in huis? Hieronder vind je de beste tips en de populairste muizenbestrijdingsmiddelen.

Top 3 producten om muizen te bestrijden

Voor het bestrijden van muizen in huis zijn veel mogelijkheden. Zelf bestrijden van muizen is in de meeste gevallen goed mogelijk. Lees hieronder hoe je muizen snel, diervriendelijk en simpel kunt bestrijden of ze uit je huis kunt verjagen.

 

Hoe muizen in huis bestrijden?

Muizen bestrijden kun je op allerlei manier doen en elke manier heeft zo zijn voor-en nadelen (voor mens en dier). De populairste opties:

  • Muizenvallen
  • Muizengif
  • Muizen verjagen
  • Diervriendelijk van je muizen af

> Direct doen: bekijk de populairste producten om muizen te bestrijden bij Bol.com

 

 

Muizenvallen

De muizenval is een van de simpelste manieren om muizen te bestrijden. De muis wordt gelokt met wat voedsel en loopt de muizenval op (tip: gebruik pindakaas ipv kaas, dat vinden muizen lekkerder). In de val is over het algemeen een veer gespannen en zodra de muis het voedsel aanraakt, schiet de veer los en wordt de muis ineens gedood omdat zijn nekje breekt.

> Lees meer over muizenvallen, o.a. over voor- en nadelen, en waar je goedkoop goede muizenvallen kunt kopen.

 

Muizengif (lokdoosjes)

Met muizengif zorg je voor een uitgestelde dood. De muis wordt aangetrokken door de geur van de muizengif korrels. Hij eet ze terplekke op en sterft pas later in zijn hol/nest.

> Lees meer over de voor- en nadelen van muizengif / muizenkorrels, en waar je deze producten voordelig kunt kopen.

 

Muizen verjagen uit huis

De bekendste manier om muizen te verjagen is door middel van ultrasoon geluid. Muizen houden niet van dit geluid en laten zich verjagen (naar de buren).

> Lees meer over het verjagen van muizen en de beste muizenverjagers

 

Diervriendelijk vangen van muizen

Er ook diervriendelijke manieren om het muizen probleem op te lossen. Je hoeft de muis niet te verjagen of te doden. Je kunt de muis ook vangen en herplaatsen. De meest gebruikte diervriendelijke oplossing is om de muis te vangen met een “eenwegsval”, bijvoorbeeld een klapval of een soort fuik. De muis kan hier wel in, maar niet meer uit.

> Lees meer over het diervriendelijk vangen van muizen en de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden.

Je kunt zelfs zelf een werkende (diervriendelijke) muizenval bouwen.

 

Toch niet zelf muizen bestrijden?

Het kan natuurlijk prima dat je hebt besloten dat je toch niet zelf aan de gang wil gaan met het bestrijden van muizen in huis. Bestrijdenvanongedierte.nl is daarom hard op zoek naar partners om professioneel muizen te bestrijden.