Wespennesten kunnen gevaarlijk zijn, zeker in je tuin. Het is al irritant om die zoemende beestjes in je buurt te hebben, maar als ze in je tuin zitten dan is het helemaal erg. Hier lees je de tips om te voorkomen dat wespen zich in je tuin nestelen. En mooie bijkomstigheid: dat zin ook meteen de beste tips om te voorkomen dat je last hebt van wespen. Handig hè!

Hier vast de tips op een rij, daarna lichten we ze een voor een toe:

  • Sluit voedsel af
  • Zoetigheid vermijden
  • Houd je afval netjes
  • Gebruik wespenvallen

 

Sluit voedsel af

Houd voedsel en drankjes afgedekt, vooral tijdens barbecues en picknicks. Wespen worden aangetrokken door voedsel, vooral zoetigheden en vlees. Gebruik voedselcontainers met goed sluitende deksels om wespen weg te houden. Zorg ervoor dat je voedselresten meteen opruimt om wespen niet aan te trekken.

 

Zoetigheid vermijden

Wespen worden aangetrokken door zoetigheid. Vermijd zoete geuren en parfums wanneer je buiten bent. Probeer ook voedsel en drankjes die wespen aantrekken, zoals frisdrank en fruit, binnen te houden. Gebruik geen sterke geparfumeerde lotions of deodorants die wespen kunnen aantrekken.

 

Houd je afval netjes

Zorg ervoor dat afvalbakken goed gesloten zijn en geen etensresten bevatten. Wespen zoeken vaak naar voedsel in afvalbakken, dus zorg ervoor dat deze regelmatig worden geleegd en schoongehouden. Gebruik afvalbakken met goed sluitende deksels om wespen weg te houden.

 

Gebruik wespenvallen

Hang wespvallen in je tuin om wespen te lokken en te vangen. Deze vallen bevatten een zoet lokmiddel dat wespen aantrekt. Eenmaal binnen kunnen de wespen niet ontsnappen. Plaats de vallen op een veilige afstand van je huis en eetgedeelten. Controleer en vervang de lokstof regelmatig om de effectiviteit te behouden. Ga direct op zoek naar een goede wespenval?

 

Professionele hulp

Heb je heel veel wespen in je tuin? Of heb je een enorme tuin met veel ruimte voor wespennesten? Dan kan een professional je helpen. Een expert kan potentiële nestlocaties identificeren en maatregelen nemen om nestvorming te voorkomen. Professionals kunnen ook advies geven over hoe je je tuin wespvrij kunt houden.

 

Geniet van een wespenarme zomer

Door preventieve maatregelen te nemen, kun je de kans op een wespennest in je tuin minimaliseren. Zorg ervoor dat je voedsel goed afsluit, afvalbakken schoonhoudt en professionele hulp inschakelt indien nodig. Zelf bestrijden kan ook, maar doe dat voorzichtig.