Muis in huis? Echt?

Bestrijden van muizen is allemaal wel prima, natuurlijk, maar hoe weet je nou dat je een muis in huis hebt? Laten we een beginnen met de makkelijkste analyse: als je een muis ziet lopen in je kamer, dan weet je natuurlijk zeker dat je muizen in huis hebt. Maar, de beestjes zijn klein en snel, dus je ziet ze lang niet altijd. Maar hoe weet je dan toch dat ze er zijn? Simpel.

Allereerst: een muis poept en plast net als wij, maar gebruikt het toilet niet! Dus een vrij doordringende plasgeur, of kleine donkere korreltjes (hagelslag, maar dan anders) zijn duidelijke signalen van een knaagdier als huisgenoot. Je vindt ze vooral in de buurt van etensresten, dus bijvoorbeeld in de keuken bij keukenkastjes, hoekjes van kasten of aan de achterkant van een keukenkastje. Maar ook als de muis eenmaal eten heeft gevonden, vind je knabbelsporen.  Vooral in keukenkastjes waar je eten hebt liggen, natuurlijk. 

Bijvoorbeeld een beknabbeld hoekje aan een zakje spaghetti of een doosje rijst. Zijn er kleine tandjes in de weer geweest met je eten, dan weet je nagenoeg zeker dat je een muis in huis hebt. Of een partner, huisgenoot, vriend of huisdier met hele kleine tandjes, natuurlijk.

Ten tweede: knaagdieren heten knaagdieren met een reden. Je kunt dus ook aan knaagsporen herkennen dat je een muis in huis hebt. Dat kan bijvoorbeeld bij plinten,

Overigens zijn locaties met eten in de buurt niet de enige plaats waar muizen knagen. Bij knaagdieren groeien de tanden namelijk doorgaans de hele tijd door, dus ze moeten wel knagen om hun tandjes qua lengte onder controle te houden. Dus let ook op kabels waar knaagsporen aan kunnen zitten!

 

En hoe kom ik van die van die muizen af?

Wij van bestrijdenvanongedierte.nl helpen je natuurlijk graag om ongedierte te bestrijden.

> Meer weten? Lees dan over hoe je muizen bestrijdt en welke producten je kunt kopen om muizen te verjagen