Ongezond ongedierte

We hebben het al vaker benadrukt op deze website… sommige soorten ongedierte in huis zijn slecht nieuws voor je gezondheid. Een overzichtje van het belangrijkste ongezonde ongedierte:

  • Muizen: muizen kunnen ziektes als Hantavirus en Leptospirose verspreiden via hun keutels op of in de buurt van je eten, door het aanvreten van je eten en door direct contact (denk aan een muizenbeet)
  • Fruitvliegjes (en andere vliegen): kunnen schimmels (Salmonella) en bacteriën verspreiden van ander eten en overige ongein naar je fruit
  • Kakkerlakken: hoeven we het niet echt over te hebben, toch? Juk! Maar naast gewoon vies, kunnen ook kakkerlakken schimmels en bacteriën verspreiden. Daarnaast kunnen de eiwitten die kakkerlakken afscheiden allergische reacties veroorzaken
  • Bedwantsen: bedwantsen drinken bloed. Daarbij kan een allergische reactie ontstaan. Daarnaast kunnen bedwantsen drager zijn van ziektes zoals Hepatitis B

 

Werken aan je gezondheid

Een gezonde leefomgeving is een belangrijke voorwaarde voor een gezond en plezierig leven. Opletten dat je geen ongezond ongedierte in huis hebt, is dus van groot belang.

Maar het is niet altijd genoeg. Gezondheid is enorm belangrijk, en hangt van veel andere zaken af.

Omdat gezond leven niet per sé een onderwerp is dat lekker past op een website over ongedierte, hebben we een paar mooie links voor je op een rij gezet naar gezondheidsblog Gezondermeer.nl om je op weg te helpen:

Hopelijk helpt deze informatie je om verder te gaan richting gezond leven in een gezonde leefomgeving.

Ander ongedierte bestrijden

Nu even terug naar het voorkomen of bestrijden van ongedierte waar je ziek van kunt worden… Er zijn natuurlijk voldoende dieren die niet ongezond zijn, maar die je nog steeds niet in huis wil hebben. Zo zit niemand te wachten op een mierensnelweg in huis, of zilvervisjes op de badkamer.

We helpen je daar op Bestrijdenvanongedierte natuurlijk ook graag mee verder. Een volledig overzicht van tips en producten per diertje vind je op onze homepage.