In de zomer hebben we vaak te maken met ongedierte. En dat kan behoorlijk vervelend zijn. Soms bederft het zelfs de buitenpret, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Laten we eens kijken naar een paar van de meest voorkomende soorten ongedierte in de zomer en hoe je ze kunt bestrijden:

  • Fruitvliegjes
  • Mieren
  • Bedwantsen
  • Muggen
  • Zilvervisjes

Deze bespreken we stuk voor stuk even om je op weg te helpen met het ongediertevrij maken van huis en tuin voor de komende zomer!

 

Fruitvliegjes

Fruitvliegjes zijn klein, maar heel irritant. Ze komen af op rijp fruit en groente. Je kunt ze wel voorkomen, vooral door te zorgen dat ze geen manier hebben om eitjes te leggen of te eten. Naast voorkomen kun je ze ook bestrijden, bijvoorbeeld door een val te maken met een beetje appelazijn en een druppel afwasmiddel. Dek dit af met plasticfolie en prik er wat gaatjes in. De vliegjes komen op de azijn af, maar kunnen niet meer weg door het afwasmiddel. Werken natuurlijke middelen niet voldoende? Lees dan meer over hoe je fruitvliegjes kunt bestrijden.

 

Mieren

Mieren komen vaak je huis binnen op zoek naar eten. Een simpele manier om ze buiten te houden is door barrières te creëren. Dat kan met natuurlijke middelen. Strooi bijvoorbeeld wat kaneel, koffiepoeder of krijt op plekken waar ze binnenkomen. Mieren houden hier niet van en blijven weg. Toch mieren in huis? Check dan hoe je ze kunt bestrijden.

 

Bedwantsen

Bedwantsen zijn echte plaaggeesten. Ze verstoppen zich in je bed en bijten 's nachts. Als je denkt dat je bedwantsen hebt, was dan je beddengoed op hoge temperatuur. Stofzuig goed en gebruik speciale bedwantsenspray. En als het te erg wordt, schakel dan een professional in. Meer over bedwantsen bestrijden.

 

Muggen

Muggen zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. Een goede manier om ze weg te houden is door een klamboe te gebruiken. Citronellakaarsen en insectenspray kunnen ook helpen. Zorg er ook voor dat er geen stilstaand water in je tuin is, want daar leggen muggen hun eitjes in. Check populaire bestrijdingsproducten

 

Zilvervisjes

Zilvervisjes houden van vochtige plekken zoals badkamers. Ze zijn onschadelijk maar niet prettig om te zien. Je kunt ze bestrijden door vochtige plekken goed te ventileren en zilvervisjesvallen te gebruiken.

Ongedierte kan echt een plaag zijn, maar met de juiste tips en trucs kun je ze onder controle houden. Zorg ervoor dat je huis schoon is en dat je snel actie onderneemt als je ongedierte ziet. Zo houd je je huis lekker fris en ongediertevrij! Lees direct meer over zilvervisjes bestrijden.